Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το πουλάκι Τσίου ενάντια στην αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος

Έτος 2017

Η ελλάδα κινεζοποιήθηκε πλήρως. Χιλιάδες κινέζοι επιχειρηματίες έκαναν επενδύσεις και άνοιξαν άπειρες βιοτεχνίες στις νέες Ειδικές Οικονομικές Ζώνες της χώρας, όπου μαζικά παράγουν φθηνά προϊόντα χαμηλής ποιότητας εντός της ΕΕ, για να αποφύγουν τους δασμούς, όπως έκαναν ήδη πριν 10 χρόνια στην Ιταλία.

Η οικονομίες μερικών περιφερειών, οι οποίες ανακηρύχθηκαν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, συνδέθηκαν τόσο στενά και αποκλειστικά με τις δραστηριότητες των κινέζων επιχειρηματιών, που για να διευκολυνθούν κι άλλοι και να ελαττωθεί το κόστος μεταφοράς των βιοτεχνιών τους από την κίνα, το αναδιαρθρωμένο και ευέλικτο, πλέον,  εκπαιδευτικό σύστημα υιοθέτησε τα κινεζικά σαν κύρια γλώσσα διδασκαλίας. Έτσι, οι απόφοιτοι θα ήταν πλήρως έτοιμοι για την νέα αγορά εργασίας, και θα διευκολύνονταν η επικοινωνία τους με το εποπτικό και διοικητικό προσωπικό στις βιοτεχνίες.

Άλλωστε, το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, έχοντας ενσωματώσει την συνολική κοινωνική απογοήτευση και την κρατική καταστολή, δεν ανέκαμψε ποτέ μετά τις καταλήψεις του 2011. Δεν είχε μείνει κανείς για να αμφισβητήσει την στρατιωτικοποιημένη, αλλά προσαρμοσμένη στην αγορά, γραμμή παραγωγής γνώσεων. Κανείς δεν διανοούνταν καν, ότι θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες. Πόσο μάλλον στην εκπαίδευση.

Μόνο ο Τοτός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φορέας της συλλογικής κινηματικής μνήμης, που θα συνέδεε το παρόν με το ιστορικό αγωνιστικό νήμα του παρελθόντος. Ο Τοτός θυμούνταν ακόμα τις, γεμάτες υπερβολές, διηγήσεις του πολύ μεγαλύτερου αδερφού του, Κωστίκα, ο οποίος ήταν χρόνια τώρα στην φυλακή, για το πως κάποτε σπάγαν τα Συμβούλια Διοίκησης και κυνηγούσαν τους δαπίτες με τσεκούρια μετά την ομηρία των αυτόνομων στο ΑΤΕΙ Σίνδου, κάπου στο 2012.

Ο Τοτός, με όλη την ειρωνεία που τον διακατέχει, θα αμφισβητήσει το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα και παρέα με, το μόνο πιστό του φίλο, το πουλάκι Τσίου, το οποίο και θα συνεχίσει το έργο του μετά τον θάνατό του, θα ολοκληρώσουν τον ξεχασμένο αγώνα ενάντια στην αναδιάρθρωσή του.

Απολαύστε υπεύθυνα:


Bombing Schools from hutoon on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου